Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Αποφαση ΦΣ Δικτυων

ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ


Οι μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις της 5ης Μάη σε όλη τη χώρα μένουν στην ιστορία ως οι πιο μαχητικές, μαζικές διαδηλώσεις από την πτώση της χούντας και μετά. Εκδηλώθηκε έμπρακτα η λαϊκή κατακραυγή και οργή απέναντι στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και στα κατοχικά μέτρα που επιβλήθηκαν από την τρόικα ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ, στην επικίνδυνη κυβέρνηση Παπανδρέου, στην παράδοση της χώρας και των εργαζόμενων. Όσο μελάνι κι αν έχυσε η χρυσοπληρωμένη αγέλη των μεγαλοδημοσιογράφων και των ΜΜΕ -που ξεπερνάει σε ένταση τη χουντική προπαγάνδα- για να πείσει τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τους συνταξιούχος ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος, ότι φταίμε όλοι για την κρίση, ότι το ΔΝΤ είναι σωτήρας , ο λαός έδειξε οτι και θέλει και μπορεί να σπάσει τα δεσμά της κοινωνικής συναίνεσης στην οποία θέλουν να μας εγκλωβίσουν.
Οι χιλιάδες κόσμου που διαδήλωσαν, δεν είναι προβοκάτορες, ακροδεξιοί ή «κουκουλοφόροι». Είναι οργισμένοι και αγανακτισμένοι εργαζόμενοι που δεν αντέχουν άλλο την κοροϊδία, το κόψιμο μισθών και δικαιωμάτων τους, τη συμπίεση προς τα κάτω. Είναι η νεολαία, που αρνείται πεισματικά να γίνει το πειραματόζωο των επιπτώσεων της κρίσης και να είναι η γενιά που θα ζήσει χειρότερα από την προηγούμενη. Οι ορδές των σύγχρονων στρατών κατοχής που είχαν εντολές να χτυπήσουν και να διαλύσουν τον κύριο όγκο των διαδηλωτών, δεν κατάφεραν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα. Να λογοδοτήσει ο Υπουργός Καταστολής που μετέτρεψε την Αθήνα σε θάλαμο αερίων και χτύπησε αναίτια διαδηλωτές μαζικών μπλοκ στην Πάτρα και στη Θεσσαλονίκη. Η αστυνομία έκανε τα πάντα για να διαλύσει μια από τις μεγαλύτερες πορείες της μεταπολίτευσης.

Ο θάνατος των τριών εργαζόμενων της Marfin έδωσε στην κυβέρνηση την ευκαιρία να γλιτώσει προσωρινά από την οργή του κόσμου. Ο Παπανδρέου προσωπικά, με τα μέτρα που παίρνει, πυροδοτεί την ένταση και τη βία. Λίγες ώρες μετά τον θάνατο των 3 εργαζομένων ο πρωθυπουργός προσπάθησε να εκμεταλλευτεί πολιτικά το γεγονός συνδέοντας με τον δήθεν μονόδρομο των μέτρων. Μας είπε, δηλσαδή, ο κ.Παπανδρέου ότι για το θάνατο φταίνε οι διαδηλωτές που δεν καταλαβαίνουν ότι τα μέτρα είναι μονόδρομος για τη χώρα και δεν επιδεικνύουν «πολιτική υπευθυνότητα»(!). Όσες δικαιολογίες κι αν εφεύρει στη Βουλή, όσες εκκλήσεις συναίνεσης κι αν κάνει, καταγράφεται στην ιστορία σαν ο εξολοθρευτής του ελληνικού λαού. Επίσης να λογοδοτήσει ο αυτόκλητος εθνοσωτήρας, τηλεαστέρας επιχειρηματίας, Βγενόπουλος που την ημέρα της γενικής απεργίας κράτησε το συγκεκριμένο υποκατάστημα ανοικτό, γνωρίζοντας τον τεράστιο κίνδυνο για τους εργαζόμενους. Προφανώς η ανθρώπινη ζωή κοστίζει για το κεφάλαιο πολύ λιγότερο από τον ημερήσιο τζίρο ενός υποκαταστήματος. Σίγουρα όμως και οι πρακτικές τυφλής βίας μόνο αρνητικές επιπτώσεις στο λαικό κίνημα μπορεί να έχουν.
Οι 172 βουλευτές του επικίνδυνου τόξου συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-Ντόρα-ΛΑΟΣ παίρνουν στις πλάτες τους το βάρος προώθησης των νέων μέτρων. Η νέα αυτή αντιδημοκρατική σύγκληση πρέπει να βρει απέναντί της το λαϊκό κίνημα. Η αρνητική ψήφος της ΝΔ και των τριών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ είναι αποτέλεσμα της λαϊκής πίεσης και του φόβου πολιτικής επιβίωσης.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και οι σύμμαχοί της πρέπει να μείνει στην ιστορία ως κυβέρνηση ψευτών, κλεφτών και απατεώνων. Άλλα υποσχέθηκε προεκλογικά, άλλα υλοποίησε μετεκλογικά. Δεν έχει καμιά νομιμοποίηση για να παραδώσει τη χώρα και τους εργαζόμενους στις άγριες ορέξεις του ΔΝΤ και λειτουργεί προς μια επικίνδυνα αντιδημοκαρατική κατεύθυνση. Από τότε μέχρι σήμερα, κάθε βδομάδα, άλλα λέει και άλλα κάνει. Αυτά που αποκλείει τον ένα μήνα, τον επόμενο τα θεωρεί αναπόφευκτα. Το περίστροφο που ζήτησε από την ΕΕ για να «εκβιάσει τις αγορές», τελικά το έβαλε στο στόμα της χώρας και πυροβόλησε. Είναι μια κυβέρνηση αποτυχημένη. Πάνω από όλα είναι μια κυβέρνηση επικίνδυνη. Οργανώνει και προχωρά στη μεγαλύτερη ληστεία και αναδιανομή πλούτου από τους πολλούς στους λίγους. Απολύσεις, μειώσεις μισθών, δουλειά μέχρι τον τάφο, διάλυση του ασφαλιστικού, διάλυση των σχολείων και των νοσοκομείων.
Κάθε μέρα θα έρχονται χειρότερα. Μια μεγάλη πολιτική και κοινωνική ανατροπή με το φοιτητικό και νεολαιίστικο κίνημα να εισβάλλει στο προσκήνιο είναι ο μόνος εφικτός τρόπος επιβίωσης. Διαφορετικά οι εγχώριοι πολιτικοί και οι διεθνείς επιτηρητές των αγορών, μας οδηγούν κατευθείαν στην εξόντωση. Μέσα στο Πάσχα το ΣτΕ ενσωμάτωσε την οδηγία 36/05 στο προεδρικό διάταγμα και έδωσε επαγγελματικά δικαιώματα σε όλους τους αποφοίτους των κολλεγίων, ενώ πρόσφατα πέρασε και το νέο νομοσχέδιο του Υπ.Παιδείας για το «νέο σχολείο». Η πρόσφατη ακαδημαϊκή υποτίμηση των ΚΕΣ (τοποθέτηση στις βαθμίδες 4-5 της οκταβάθμιας κλίμακας προσόντων) από το Υπουργείο Παιδείας, δεν ήταν παρά το άλλοθι για την επικείμενη αναγνώριση των τίτλων σπουδών που χορηγούν τα κέντρα αυτά. Με απλά λόγια, αν και ακαδημαϊκά πολύ κατώτερα των ελληνικών ΑΕΙ και ΤΕΙ, τα ΚΕΣ θα μπορούν να βλέπουν τους αποφοίτους τους να εγγράφονται στα επιμελητήρια(Τεχνικό και Οικονομικό), στους συλλόγους(δικηγορικό ή ιατρικό), ακόμα και να δίνουν εξετάσεις στο ΑΣΕΠ. Οι επιπτώσεις των νέων μέτρων παίρνουν σάρκα και οστά σε τομείς όπως η Παιδεία καθώς επιχειρείται η σταδιακή ιδιωτικοποίησή του, μέσω της αδειοδότησης των ΚΕΣ, αλλά και η ολοένα περισσότερο απαξίωση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης με τη συνεχή υποχρηματοδότησή του.
Η μόνη λύση είναι να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Να κάνουμε σαφές ότι δεν θα πάρουμε μέρος στο σενάριο ταινίας τρόμου που έγραψαν για μας χωρίς εμάς. Υπάρχει κι άλλος δρόμος: Να πληρώσουν οι πολιτικοί υπεύθυνοι και να ανατραπούν οι υπεύθυνες πολιτικές. Ανατροπή των καθεστώτων επιτήρησης, χωρίς το ΔΝΤ και τους οικονομικούς χωροφύλακες. Όπως οι αγώνες των εργαζομένων στην Πορτογαλία μπλόκαραν το εκεί Πρόγραμμα σταθερότητας, όπως οι αγώνες της νεολαίας στην Γαλλία το 2006 κατάργησαν το σύμφωνο πρώτης απασχόλησης (CPE), όπως οι αγώνες των φοιτητών πριν τρία χρόνια στην Ελλάδα έβαλαν μπλόκο στην διάλυση της δωρεάν δημόσιας εκπαίδευσης έτσι και τώρα οι αγώνες όλου του λαού πρέπει να έιναι νικηφόροι. Με συνελεύσεις-καταλήψεις-απεργίες-πορείες μπορούμε να νικήσουμε. Μας φοβούνται όταν είμαστε πολλοί και ενωμένοι. Μας φοβούνται όταν επιλέγουμε την ολομέτωπη σύγκρουση από την συνδιαλλαγή και το παζάρεμα των δικαιωμάτων μας. Στον δρόμο του αγώνα πρέπει να βαδίσουμε και τώρα. Να συμπορευτούμε με τα αγωνιζόμενα κομμάτια της εργασίας και της εκπαίδευσης. Να κάνουμε τα όνειρα μας τον χειρότερο εφιάλτη τους.

ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ Η ΚΡΙΣΗ,
ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ Η ΛΥΣΗ!!!!


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Έξω το σφαγείο του ΔΝΤ τώρα!! Όχι στην τριπλή κατοχή από ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ
Επαναδιαπραγμάτευση του χρέους - Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο, οι τράπεζες και η εκκλησία-Οι εργαζόμενοι δε χρωστάνε και δεν πληρώνουν τίποτα
Να φύγει η επικίνδυνη κυβέρνηση, οι σύμμαχοί της και κάθε εκφραστής αυτής της πολιτικής
Να παρθούν τώρα πίσω όλα τα αντιλαϊκά νέα μέτρα
Να παρθεί πίσω το Πρόγραμμα Σταθερότητας
Να καταργηθεί το Σύμφωνο Σταθερότητας της Ε.Ε
Δημόσια και δωρεάν σίτιση-στέγαση-μετακίνηση
Δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους
Κατάργηση όλων των νόμων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης που ιδιωτικοποιούν το δημόσιο αγαθό της παιδείας και της έρευνας
Άμεση αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 5% του ΑΕΠ


ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ:
Συγκέντρωση-πορεία την Τετάρτη 12 Μάη 18.00 στην Πλατεια Ελευθεριας
Νέα Γενική Συνέλευση του Συλλόγου την επόμενη εβδομάδατην ημερα που θα ανακοινωθει το ασφαλιστικο νομοσχεδιο
Συντονισμός με τους υπόλοιπους φοιτητικούς συλλόγους και σωματεία εργαζομένων που κινούνται στην ίδια κατεύθυνση
Μπλοκαρισμα των μαθηματων απο τις 18.00 και μετα την Τετάρτη 12 Μάη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Create your own banner at mybannermaker.com!
Καντε copy τον html κωδικα γιανα μεταφερετε το banner!