Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ


Μετανάστες/ριες-Πρόσφυγες που ήρθαν στην χώρα μας και καταναγκάστηκαν να μείνουν σε αυτή λόγω της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ(πάγωμα των διαδικασιών ασύλου, μη έκδοση αδειών παραμονής) και τις ΕΕ(Δουβλίνο 2), είναι εργαζόμενοι που προσπάθησαν να αναζητήσουν την επιβίωση και την αξιοπρέπεια και αντίθετα βιώνουν  τον πλήρη εξευτελισμό και την εκμετάλλευση από την εργοδοσία αλλά και την πλήρη αδιαφορία και τον εμπαιγμό από το κράτος σύμμαχο της. Ούτως ή άλλως οι προηγούμενές κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) συνέβαλαν στο να γεννηθούν οι μεταναστευτικές ροές μέσω της καταστροφής των χωρών καταγωγής αυτών των ανθρώπων (Ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι των ΗΠΑ με τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ, οικονομική αφαίμαξη, περιβαλλοντική υποβάθμιση κλπ).
Μετά από πολλαπλές συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα, οι μετανάστες/ριες-πρόσφυγες αποφάσισαν  να προβούν σε απεργία πείνας. Περίπου τριακόσιοι από αυτούς δέχθηκαν να υποβάλλουν τους εαυτούς τους σε αυτή τη δοκιμασία(για την ίδια τους τη ζωή), με στόχο να ακουστούν τα δίκαια αιτήματα τους για πλήρη νομιμοποίηση τους και ίσα πολιτικά, κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους έλληνες πολίτες. Οι μετανάστες/ριες-πρόσφυγες είναι στο σύνολο τους ανασφάλιστοι εργαζόμενοι που ζητούν το αυτονόητο, την στιγμή που αποτελούν μαζί με τις γυναίκες και τους νέους τις άμεσα πληττόμενες από την οικονομική κρίση ομάδες του πληθυσμού. Ο αγώνας τους είναι αγώνας και για τους έλληνες εργαζόμενους, αγώνας και στην κατεύθυνση της ανατροπής της βάρβαρης πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Είναι  άνθρωποι που ζουν  υπό καθεστώς εξαθλίωσης ,δέχονται συνεχώς επιθέσεις από φασιστικές οργανώσεις και είναι θύματα της κυρίαρχης προπαγάνδας που αναπαράγεται καθημερινά από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τους συμμάχους της(ΜΜΕ κλπ.). Την ίδια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πού με την πολιτική της σε σχέση με τους μετανάστες/ριες-πρόσφυγες(το τείχος στον Έβρο, τα  πλωτά στρατόπεδα και τον ευρωστρατός (Fontex) στο Αιγαίο, την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, τα αλλεπάλληλα πογκρόμ και τα τάγματα εφόδου στις πόλεις, τις μαζικές απελάσεις κλπ.) συνιστά ένα ασφυκτικό πλαίσιο καταπίεσης τους και θίγει βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες, έχοντας ως ζωτικό σύμμαχο το νεο-φασίστικό ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη.
Ο φοιτητικός σύλλογος καταδικάζει την απάνθρωπη και βαθειά ταξική πολιτική της κυβέρνηση, δείχνει την έμπρακτη αλληλεγγύη και συμπαράστασή του στους αγώνες των μεταναστών/ριών-προσφύγων και δεν θεωρεί ότι εγείρονταν ζήτημα ασύλου με την φιλοξενία τους στο χώρο της Νομικής, αφού το άσυλο εξ ορισμού εμπεριέχει εκτός από την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών (προστατεύεται ούτως η άλλως από το σύνταγμα), την ανεμπόδιστη άσκηση της πολιτικής πρακτικής(διαμαρτυρία, κατάληψη κλπ) και είναι κοινωνική κατάκτηση. Παράλληλα ο φοιτητικός σύλλογος συνεχίζει να διεκδικεί την επεκτάση του ασύλου σε εργασιακούς και εκπαιδευτικούς χώρους και καταγγέλλει την προσπάθεια συκοφάντησης του αγώνα τους με αίολα( υποτιθεμένη χρήση του κτηρίου της Νομικής που τους στέγαζε) και φασιστικά (υγιεινή) επιχειρήματα. Ο φοιτητικός σύλλογος καταγγέλλει επίσης την αυταρχική και ακραία κατασταλτική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την επί τις ουσίας κατάργηση του ασύλου στη Νομική της Αθήνας, με την αμέριστη συμπαράσταση  της συμμαχικής αντιπολίτευσης της ΝΔ, του νέο-φασιστικού ΛΑΟΣ και των ανδρεικέλων τους εντός και εκτός πανεπιστημίου. Δηλώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στο δίκαιο αγώνα των 300 μεταναστών-εργατών-απεργών πείνας και στηρίζουμε την συναυλία που θα διοργανωθεί στο Βόλο την Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Create your own banner at mybannermaker.com!
Καντε copy τον html κωδικα γιανα μεταφερετε το banner!