Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2008

Ψήφισμα στήριξης στο Σ.Φ. Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης(Ψηφίστηκε από το ΔΣ των Δικτύων)

Ο σύλλογος φοιτητών Βιολογίας όπως και οι υπόλοιποι σύλλογοι πανελλαδικά κινούμενοι στην κατεύθυνση της ανατροπής των αντι-εκπαιδευτικών νόμων, αντιδρούν και δεν επιτρέπουν οποιαδήποτε εφαρμογή τους. Ένα χρόνο μετά την ψήφισή του, ο νόμος πλαίσιο είναι απονομιμοποιημένος στα μάτια της κοινωνίας και του φοιτητόκοσμου και μένει ανεφάρμοστη κάθε πτυχή του χάρη στις αγωνιστικές αποφάσεις και δράσεις των φοιτητικών συλλόγων.

Στο βιολογικό οι καθηγητές προσπάθησαν να εφαρμόσουν το νόμο πραγματοποιώντας προεδρικές εκλογές-παρωδία (ανύπαρκτα πρακτικά, κρυμμένες κάλπες, κλπ.) με βάση αυτόν. Απέναντι σε αυτή την προκλητική τους στάση, ο σύλλογος απάντησε δυναμικά και με βάση τις αποφάσεις δεκάδων γενικών συνελεύσεων δεν επέτρεψε την πραγματοποίηση της διαδικασίας. Απέναντί τους όμως οι φοιτητές συνάντησαν την απαράδεκτη στάση των καθηγητών, οι οποίοι κατέφυγαν σε καταγγελίες απέναντι σε φοιτητές, σε βρισιές ακόμα και σε ξύλο.

Μετά από όλα αυτά, η αντίδραση των καθηγητών ήταν να σταματήσουν τα μαθήματα χωρίς καν να ενημερώσουν τους φοιτητές, επικαλούμενοι την απόφαση προηγούμενης συγκλήτου για θεσμικό lock out. Μία απόφαση η οποία στην πράξη δεν ισχύει αφού η ψήφισή της δεν είχε ολοκληρωθεί και δεν υπάρχουν πρακτικά, εφόσον μάλιστα στην επόμενη σύγκλητο πάρθηκε πίσω μετά από την πίεση που άσκησαν οι φοιτητικοί σύλλογοι. Εξαιτίας της εφαρμογής αυτής της απόφασης, με ευθύνη των καθηγητών δε γίνονται αναπληρώσεις και μία σκόπιμη παραφιλολογία για χαμένη εξεταστική διαδίδεται.

Ο αγώνας που δίνει ο Σ.Φ. Βιολογίας είναι αγώνας όλων μας. Ο στόχος των ενεργειών αυτών είναι κυρίαρχα η φίμωση των συλλόγων. Στην ουσία, γίνεται μία προσπάθεια ποινικοποίησης του κεκτημένου των φοιτητών να αντιδρούν και να διεκδικούν παρεμβαίνοντας στα όργανα του πανεπιστημίου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την περιθωριοποίηση και την αδρανοποίηση των συλλόγων, έτσι ώστε η κυβέρνηση και οι εκφραστές της πολιτικής της μέσα στα Πανεπιστήμια να μείνουν μόνοι στο «παιχνίδι» εφαρμογής των πιο αιχμηρών σημείων της αντιεκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης χωρίς να συναντήσουν ιδιαίτερες αντιστάσεις.

Το φοιτητικό κίνημα δε δυσφημείται, δεν καταστέλλεται, δεν ενσωματώνεται.

Δηλώνουμε τη στήριξη μας στο Σ.Φ. Βιολογίας και απαιτούμε να δοθεί κανονικά η εξεταστική από Δευτέρα 21/1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Create your own banner at mybannermaker.com!
Καντε copy τον html κωδικα γιανα μεταφερετε το banner!