Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Πεθαίνει ο Αλιάκμονας

Την καταστροφική μόλυνση του ποταμιού έφερε στην επιφάνεια η διαμαρτυρία των τεσσάρων ακτιβιστών στην Νομαρχία Βέροιας. Του Λεωνίδα Σακλαμπάνη.

Αναδημοσίευση απο Δρόμος της Αριστεράς



Την «πράσινη ανάπτυξη», βασικό σύνθημα-φούσκα της προεκλογικής εκστρατείας του ΠΑΣΟΚ και την άμεση καταστολή όσων διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον, κινητήρια δύναμη της σημερινής κυβέρνησης, συμπυκνώνει η παρέμβαση τεσσάρων μελών οικολογικών οργανώσεων από τον Βόλο και τη Βέροια, με αφορμή τη συνεχιζόμενη μόλυνση του ποταμού Αλιάκμονα.  
Η είδηση, που έκανε το γύρο της χώρας, με τα μέλη των οικολογικών οργανώσεων να μπαίνουν στο γραφείο του Νομάρχη Ημαθίας και να αδειάζουν δύο σακούλες με νεκρά ψάρια από τον συγκεκριμένο ποταμό, δείχνει το αδιέξοδο που έχουν βρεθεί πολίτες και ακτιβιστές απέναντι σε ένα κράτος που σιωπά για τους ισχυρούς βιομήχανους και κλείνει τα μάτια στην εκάστοτε τοπική αρχή η οποία αυθαιρετεί συμπράττοντας με τους «μεγάλους».  

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Παλαιστινιακές οργανώσεις απορρίπτουν την πίεση ΗΠΑ / Σιωνιστών για απευθείας διαπραγματεύσεις

Πηγή: www.pflp.ps/english/
Αναδημοσιευση απο  Free Palestine


Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης μαζί με τη Χαμάς, την Ισλαμική Τζιχάντ, το Δημοκρατικό Μέτωπο και 7 άλλες παλαιστινιακές παρατάξεις εξέδωσαν κοινή δήλωση στη Δαμασκό αντιτιθέμενες στην επανάληψη των διαπραγματεύσεων άμεσων ή έμμεσων, με το Ισραήλ στις 15 Αυγούστου 2010. Η κοινή δήλωση, την οποία διάβασε σε συνέντευξη Τύπου ο σύντροφος Δρ Maher al-Taher, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και επικεφαλής του τμήματος του στην εξορία, προειδοποίησε για τις «σοβαρές συνέπειες της συνέχισης της πολιτικής του παραχωρήσεων και συμβιβασμών των παλαιστινιακών εθνικών δικαιωμάτων».
Create your own banner at mybannermaker.com!
Καντε copy τον html κωδικα γιανα μεταφερετε το banner!