Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2008

Εργασιακος μεσαιωνας


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: http://www.tvxs.gr/v2449

Σοβαρές καταγγελίες για τη λειτουργία των εργολαβικών εταιριών καθαρισμού αλλά και για τις διοικήσεις οργανισμών του Δημοσίου στους οποίους παρέχουν υπηρεσίες καθαρισμού κάνει στο TVXS η πρόεδρος της Παναττικής Ένωσης Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού Βλασία Παπαθανάση.

Η κ. Παπαθανάση κάνει λόγο για εργοδοτικές αυθαιρεσίες της εταιρίας ΟΙΚΟΜΕΤ εις βάρος των εργαζομένων συνδέοντας ευθέως την εγκλήματική επίθεση εις βάρος της Κωνσταντίνας Κούνεβα με τη συνδικαλιστική της δράση.

Το απόγευμα της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμπαράστασης στην άτυχη εργαζόμενη ενώ σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια έξω από το κτίριο της ΟΙΚΟΜΕΤ όταν οι διαδηλωτές ήρθαν σε επαφή με μία διμοιρία των ΜΑΤ που είχε αναλάβει την φύλαξη των γραφείων.

Πηγη: www.tvxs.gr

Συνεχίζεται η ισραηλινή επίθεση στη Γάζα: περισσότεροι από 385 νεκροί και 1750 τραυματίες


Συνεχίστηκαν για τέταρτη μέρα οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας, όπου ο αριθμός των θυμάτων αυξάνει δραματικά καθώς οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 385, ανάμεσά τους γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι, και οι τραυματίες τους 1750. Στα νοσοκομεία επικρατεί χάος, τα τρόφιμα τελειώνουν και 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι βρίσκονται εγκλωβισμένοι.
Σήμερα Τρίτη έγιναν τουλάχιστον 70 επιθέσεις, η πιο πρόσφατη απ’ αυτές στη Ράφα, στα σύνορα με την Αίγυπτο, στα νότια της Λωρίδας της Γάζας.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera ανέφερε πως οι αιγυπτιακές αρχές έκλεισαν το συνοριακό σταθμό της Ράφα, μετά από ισραηλινή επιδρομή με τουλάχιστον 10 ρίψεις βομβών. Σύμφωνα με πληροφορίες εκατοντάδες κάτοικοι της Ράφα τράπηκαν σε φυγή μετά την αναφορά των ισραηλινών ότι θα χτυπηθούν περιοχές δίπλα στα σύνορα με την Αίγυπτο και ειδικά τα τούνελ.

Τα ξημερώματα το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό εμβόλισε το πλοίο Dignity της οργάνωσης Free Gaza Movement που κατευθυνόταν από την Κύπρο στη Γάζα με 3,5 τόνους ιατροφαρμακευτικό υλικό. Η επίθεση έγινε κατά παράβαση κάθε διεθνούς κανόνα καθώς το πλοίο βρίσκονταν 90 μίλια από τη Γάζα, σε διεθνή ύδατα. Με μεγάλες ζημιές το πλοίο αναγκάστηκε να κατευθυνθεί στον Λίβανο, χωρίς ευτυχώς να πάθουν τίποτα το πλήρωμα, οι διεθνείς ακτιβιστές και ο γιατροί που επέβαιναν με σκοπό να βοηθήσουν στα νοσοκομεία της Γάζας.

Βομβαρδισμοί σημειώθηκαν σε αρκετές περιοχές της πόλης της Γάζας και στην Beit Hanoun. Τέσσερις ακόμα κάτοικοι σκοτώθηκαν ανεβάζοντας σύμφωνα με ιατρικές πηγές τον αριθμό των νεκρών στους 385, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 1750.
Δημοσιογράφος του Al Jazeera ανέφερε πως χτυπήθηκε το σπίτι ενός από τους ηγέτες των ταξιαρχιών Al Aksa, ένοπλης πτέρυγας της Φατάχ στην περιοχή Mighraqa. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης σκοτώθηκε ένας κάτοικος και τραυματίστηκαν τουλάχιστον εννέα ακόμα. Βομβαρδίστηκε επίσης το μουσουλμανικό τέμενος Omar Bin Al Khattab στην Al Bureij στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των χτυπημάτων σε μουσουλμανικά τεμένη σε έξι.
Το πρωί δύο διεθνείς ακτιβιστές έγιναν μάρτυρες του θανάτου ενός 4-χρονου και ενός 12-χρονου κοριτσιού, έξω από το σπίτι τους στην Beit Hanoun. Σοβαρά τραυματίστηκε ένα ακόμα παιδί. Οι θάνατοι προκλήθηκαν όταν βομβαρδίστηκε αγροτικός συνεταιρισμός, κοινοτικό κέντρο του PFLP και αστυνομικός σταθμός στην περιοχή.
Για τέταρτη μέρα συνεχίστηκαν οι διαδηλώσεις παλαιστινίων στην πόλη της Ιερουσαλήμ, όπου τις προηγούμενες μέρες τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων 55 διαδηλωτές. Συγκρούσεις ανάμεσα σε εκατοντάδες διαδηλωτές και ισραηλινούς αστυνομικούς σημειώθηκαν σήμερα και στην πόλη της Ναζαρέτ. Έγινε ρίψη δακρυγόνων και υπήρξαν τραυματίες από πλαστικές σφαίρες, ενώ η αστυνομία απήγαγε και εννέα διαδηλωτές. Ισραηλινές δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν πως τις τέσσερις τελευταίες μέρες, ο ισραηλινός στρατός και η αστυνομία έχει απαγάγει τουλάχιστον 200 νεαρούς παλαιστίνιους. Οι συλλήψεις έγιναν με την αιτιολογία πως οι νεαροί ήταν εμπλεκόμενοι σε διαδηλώσεις. Σύμφωνα με ισραηλινή εφημερίδα οι περισσότερες απαγωγές έγιναν στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ, το προσφυγικό στρατόπεδο Shaofat και τη γειτονιά Al Toor.

Εντωμεταξύ αντιστασιακές ομάδες στη Γάζα συνέχισαν τις επιθέσεις ανταπόδοσης εκτοξεύοντας πυραύλους σε ισραηλινές περιοχές που συνορεύουν με τη Γάζα. Μέλος των ταξιαρχιών AL Qassam, ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς δήλωσε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα πως η αντίσταση θα εντείνει τα χτυπήματα με πυραύλους και θα προσπαθήσει να χτυπήσει και μακρύτερους στόχους. Επιθέσεις με πυραύλους έγιναν και από τις ταξιαρχίες Al Quds, της ισλαμικής Τζιχάντ και από άλλες αντιστασιακές ομάδες της Γάζας.

Αύριο Τετάρτη αναμένεται να συγκληθεί το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο που πιθανότατα θα αποφασίσει χερσαίες επιχειρήσεις. Πηγές του ισραηλινού στρατού αναφέρουν πως έχουν γίνει όλες οι προετοιμασίες για κάτι τέτοιο. Το Ισραήλ επίσης ενέκρινε την επιφυλακή 2500 χιλιάδων ακόμα εφέδρων.
Σύμφωνα με το κανάλι 10 της ισραηλινής τηλεόρασης οι ισραηλινές αεροπορικές επιχειρήσεις έχουν καταστρέψει τουλάχιστον τα δύο τρίτα από τους 2000 πυραύλους που υπολόγιζαν πως κατείχε η Χαμάς.

Σε απάντηση της φήμης που κυκλοφόρησε ότι ο ισραηλινός στρατός θα συμφωνήσει σε 48ωρη εκεχειρία, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Ehud Olmert, δήλωσε σήμερα πως ο ισραηλινός στρατός θα συνεχίσει τις επιθέσεις μέχρι «να πετύχει τους στόχους του ενάντια στη Χαμάς», και πως αυτό που βλέπουμε είναι τα πρώτα στάδια της επίθεσης ενώ ο πρόεδρος Shimon Peres, δήλωσε πως «αυτός ο πόλεμος δεν μοιάζει με κανέναν άλλον από όσους έχουν γίνει από την εποχή της ίδρυσης του Ισραήλ» τον περιέγραψε σαν «πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία» και δήλωσε πως θα συνεχιστεί. Η πιθανότητα εκεχειρίας διαψεύστηκε και από σειρά άλλων πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.


Πηγή: http://www.imemc.org

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

Να σταματήσουμε τους σιωνιστές δολοφόνους


Δελτίο τύπου
Βόλος, 29/12/2009

Η κτηνώδης επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας συνιστά έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Το Ισραήλ θέλοντας να εξαλείψει την παλαιστινιακή αντίσταση δεν έχει δισταγμό να βάλει στο στόχαστρο ολόκληρο τον πληθυσμό της Γάζας. Καταδικάζουμε την ισραηλινή βαρβαρότητα όσο και την συνένοχη στήριξη της λεγόμενης «διεθνούς κοινότητας», δηλαδή των ΗΠΑ, της ΕΕ, της ελληνικής κυβέρνησης συμπεριλαμβανομένης, αλλά και των αραβικών κυβερνήσεων.
Ο μόνος πραγματικός σύμμαχος στον αγώνα των Παλαιστινίων για ελευθερία και δικαιοσύνη είναι η διεθνής αλληλεγγύη. Μόνο η μαζική κινητοποίηση μπορεί να θέσει φραγμό στην ισραηλινή κτηνωδία.
Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία αύριο Τρίτη 30/12/2008 στις 6μμ, στην πλ. Αγ. Νικολάου για να βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί:
Να σταματήσει τώρα η σφαγή στη Γάζα!
Λευτεριά στην Παλαιστίνη!
Νίκη στην Ιντιφάντα

ΑΚΟΑ
Αντιεξουσιαστική Κίνηση (Βόλος)
Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα (κίνηση Βόλου)
ΚΚΕ (μ-λ)
ΚΟΕ
ΜΕΡΑ Μαγνησίας
Μ-Λ ΚΚΕ
ΝΑΡ – νΚΑ
Οικολόγοι Πράσινοι
Παρέμβαση Πολιτών Βόλου
Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό «Ιντιφάντα»
Συνασπισμός
ΣΥΡΙΖΑ

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2008

Το ισραηλινό κράτος σκορπίζει ξανά το θάνατο


Το Ισραήλ βομβαρδίζει από το πρωί του Σαββάτου 27/12 την από καιρό αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας, σπέρνοντας τρόμο στους κατοίκους της και προκαλώντας εκατόμβες νεκρών. Είναι ένα ακόμα, βάρβαρο και απροκάλυπτο, επεισόδιο της 60χρονης κατοχής και καταπίεσης του παλαιστινιακού λαού που τιμωρείται επειδή αντιστέκεται.
Ο Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό «Ιντιφάντα» εκφράζει για μια ακόμα φορά την αλληλεγγύη του στον παλαιστινιακό λαό, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καλούμε και εμείς στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στην ισραηλινή πρεσβεία (Κηφισίας και Κατεχάκη) τη Δευτέρα στις 6.00 μ.μ. Για την καταδίκη της σιωνιστικής επιθετικότητας, αλλά και των υποκριτικών δηλώσεων των δυτικών, κυρίως, κυβερνήσεων που για να μη δυσαρεστήσουν τον καλό τους σύμμαχο βγάζουν ανακοινώσεις που καλούν σε αυτοσυγκράτηση και παύση των «επιθετικών ενεργειών» από όλες τις πλευρές.
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ
ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ
Η παρουσία στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 29/12 στις 6.00 μ.μ., στην ισραηλινή πρεσβεία, είναι ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό.

Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό «Ιντιφάντα»

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2008

Το παρακρατος ζει και βασιλευει......


Το πρωι της Τεταρτης, εξω απο το σπιτι της η Κωνσταντινα Κουνεβα, γραμματεας της Παναττικής Ένωσης Καθαριστριών, δεχθηκε δολοφονικη επιθεση με βιτριολυ, απο 2 αγνωστους, με αποτελεσμα εκτος του να χασει ηδη το ενα της ματι, να νοσηλευεται σε κρισημη κατασταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» . Τελευταία δεχόταν απειλές για τη συνδικαλιστική της δράση, μιας και το σωματείο τα είχε βάλει με διάφορους εργολάβους – εκμεταλλευτές που μάλιστα τους θρέφει το δημόσιο (ΗΣΑΠ, ΕΒΟ κλπ). Αυτό το βεβαιώνουν και άλλες γυναίκες από το σωματείο. Είναι και εργάτρια και γυναίκα και μετανάστρια και για αυτό μάλλον κάποιοι δεν μπορούσαν να ανεχτούν να έχει και φωνή.
Δεν ειναι καθολου τυχαια τα οσα ζησαμε το Δεκέμβριο (με τη δολοφονία του Αλεξη, τις εκατοντάδες συλλήψεις, τα δακρυγόνα, τους συνεχείς «περίεργους» πυροβολισμούς κτλ). Η κυβέρνηση ειναι αυτη που οπλίζει τα χέρια των κάθε είδους κρατικών, παρακρατικών, εργοδοτικών, τρομοκρατικών μηχανισμών.

Να βγουμε στους δρομους.Να διαμαρτυρηθούμε όλοι για το φρικτό έγκλημα. Να το διαδώσουμε παντού. Να κινηθούν τα σωματεία. Άμεση διαλεύκανση και σκληρή τιμωρία των φυσικών και ηθικών αυτουργών.

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2008

Κατατεθηκε ο προυπολογισμος για το 2009


Κατατέθηκε το σχέδιο του προϋπολογισμού από την κυβέρνηση Καραμανλή, σε μια συγκυρια που ουτε ο ιδιος ο πρωθυπουργος πιστευει οτι ο προυπολογισμος θα υλοποιηθει και θα τηρηθει. Ένας προϋπολογισμός βαθιά ταξικός,προκλητικος και αντιδραστικος.
Η κυβέρνηση, παροτι βουλιαζει ολο και πιο χαμηλα, αυξάνει τους φόρους που τους πληρώνουν αποκλειστικά οι εργαζόμενοι. Δίνει αυξήσεις - κοροϊδία, υποπολλαπλάσιες της πραγματικής αύξησης του κόστους ζωής. Κλείνει κι άλλο τη στρόφιγγα της κρατικής χρηματοδότησης στις κοινωνικές δαπάνες ενω ταυτοχρονα δημιουργεί νέες προκλητικές ευκαιρίες κερδοφορίας για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Για περισσοτερα διαβαστε την αναλυση του ΣΥΡΙΖΑ:

www.syriza.gr/grammateia-syriza/kentrik-grammateia-toy-syriza/o-proypologismos-toy-2009-kai-i-diethns-sygkyria

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2008

Κοινή Ανακοίνωση των Ομοσπονδιών Εκπαίδευσης ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΠΟΣΔΕΠ, ΠΟΣΕΕΔΙΠ (19-12-08)



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (19.12.2008) συνάντηση εκπροσώπων των Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, της ΔΟΕ, της ΠΟΣΔΕΠ και της ΠΟΣΕΕΔΙΠ.

Συζητήθηκαν διεξοδικά οι πρόσφατες κινητοποιήσεις της νεολαίας και της εκπαιδευτικής κοινότητας, η έξαρση του κρατικού - κυβερνητικού αυταρχισμού και της αστυνομικής βίας (ιδιαίτερα μετά και τη δολοφονική ενέργεια στο Περιστέρι), καθώς και οι βαθύτερες πολιτικές και κοινωνικές αιτίες που σχετίζονται και με τον βαθιά ταξικό χαρακτήρα της εκπαίδευσης στη χώρα μας και οι οποίες εξεγείρουν τη νεολαία, που οργανώνει συνεχείς ποικιλόμορφες κινητοποιήσεις, που διαμορφώνουν θετικές προσδοκίες στην κοινωνία και το λαό μας.

Οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών συμφώνησαν τα παρακάτω:

*

Να κηρυχθεί ημέρα πανεκπαιδευτικής δράσης η 9η Γενάρη 2009, ημέρα που δολοφονήθηκε το 1991 ο Νίκος Τεμπονέρας.
*

Οι ομοσπονδίες παραμένουν με κάθε τρόπο στο πλευρό των αγωνιζομένων μαθητών, σπουδαστών και νέων, θωρακίζοντας και περιφρουρώντας τους αγώνες από την κρατική καταστολή και τις συκοφαντικές εκστρατείες της κυβέρνησης και των ποικιλώνυμων μηχανισμών.
*

Nα συντονίσουν οι ομοσπονδίες στο επόμενο διάστημα τα βήματά τους συμμετέχοντας ενεργά στους αγώνες της νεολαίας, των εργαζόμενων και ολόκληρης της κοινωνίας για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών

Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες υποστηρίζουν ότι πρέπει να υπάρξει τώρα ριζική αλλαγή μ του προϋπολογισμού ώστε να στηριχθεί η εκπαίδευση.

*

Να δοθεί το 5% του ΑΕΠ, τουλάχιστον, ή το 15% των δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού για την παιδεία.
*

Να αυξηθούν ουσιαστικά οι κοινωνικές δαπάνες
*

Να υπερασπίσουμε την εκπαίδευση ως κοινωνικό αγαθό και να αποτρέψουμε την εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίησή της .
*

Να καταργηθεί η βάση του 10 για την πρόσβαση στα ΑΕΙ
*

Να καταργηθούν τα ΚΕΣ και να μην ενσωματωθεί η οδηγία 36/2005 της Ευρωπαϊκής ένωσης στο εθνικό δίκαιο, που ακυρώνουν το άρθρο 16 του Συντάγματος.

Οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών Εκπαίδευσης

ΔΟΕ - ΟΛΜΕ - ΠΟΣΔΕΠ - ΠΟΣΕΕΔΙΠ


Αθήνα, 19-12-08

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ....!!


Το συγκεκριμενο τραυμα(http://prezatv.blogspot.com/2008/12/blog-post_8007.html) εγινε σε φοιτητρια στην Πατρα απο δακρυγονο.Το συγκεκριμενο δακρυγονο δεν ηταν σε μορφη αεριου αλλα σε σκονη, το οποιο δεν επεσε αμεσα στο σωμα της, αλλα πρωτα στην κουκουλα του φουτερ της, και την <<εκαψε αργοτερα>>...!! Οι επιδρασεις σε ματια και μυτη ηταν ιδιες. Ισως και να προκειτε για καποιου ειδους νεο χημικο!Παντως το μονο σιγουρο ειναι ειναι οτι τα χημικα του κρατους τελειωνουν(http://www.madata.gr/index.php/24/28440.html),και ηδη η κυβερνηση περιμενει νεα απο Ισραηλ.
Παντως,το ποσο επικινδυνο μπορει να ειναι ενα ληγμενο χημικο μαλλον δε μπορουμε να το φανταστουμε,και ειναι απαραδεκτο που η αστυνομια κανει ευρεια χρηση τετοιων μορφων καταστολης κατα κορων, υπο τις οδηγιες παντα της κυβερνησης.



Η παραπανω σφαιρα ειναι πλαστικη. Την Κυριακη το απογευμα, η αστυνομια καταπατησε το ασυλο του ΑΠΘ, και ανοιξε πυρ με πλαστικες σφαιρες(οι οποιες μπορουν να προκαλεσουν μεχρι θανατο) κατα των φοιτητων που ειχαν εγλωβιστει μεσα. Οπως πυροβολισμους με κανονικες σφαιρες κατα διαδηλωτων εγιναν απο τις δυναμεις καταστολης σε διαφορες πορειες της Αθηνας



ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ ΠΑΝΤΩΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΠΡΟΚΛΗΤΑ, ΚΑΙ ΕΝΩ ΗΔΗ ΕΙΧΑΝ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, ΚΑΤΑΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑ ΤΟ ΑΣΥΛΟ (ΓΕΓΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΥΤΑΝΗ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ) ΠΕΤΑΞΑΝ ΧΗΜΙΚΑ. ΤΑ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΕΣ ΚΡΟΤΟΥ ΛΑΜΨΗΣ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΜΠΛΟΚ ΦΟΙΤΗΤΩΝ, ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΙΑΣΜΕΝΕΣ ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ ΔΕΝ ΦΟΡΟΥΣΑΝ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΝΑ ΜΑΝΤΗΛΙ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΛΟΓΩ ΤΗΣ ΣΤΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ, ΝΑ ΚΙΝΔΥΝΕΨΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ ΕΓΚΑΙΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ!!

Οπως και να χει παντως, το φοιτητικο-μαθητικο-εκπαιδευτικο-παλλαικο κινημα αποδυκνυει οτι δε φοβαται την καταστολη, και θα πορευτει εναντια σε αυτους που θελουν να συκοφαντησουν και να επιβαλλουν τον τρομο.

ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΛΕΦΤΑ,ΣΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΦΑΙΡΕΣ, ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΜΕΡΕΣ

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ. ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ – ΑΝΤΙΝΕΟΛΑΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ.


Η εν ψυχρώ δολοφονία του 16χρονου μαθητή έχει πολιτικό υπεύθυνο: Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων εξέθρεψε και επιβράβευσε την αστυνομική βαρβαρότητα και την ασυδοσία. Η ατιμωρησία των αστυνομικών της ζαρντινιέρας, των πράσινων παπουτσιών, των χτυπημάτων σε κάθε φοιτητική πορεία, της δολοφονίας στη Λευκίμμη, της δολοφονίας του μετανάστη, όπλισε το χέρι των φονιάδων.

Οι μαϊμού παραιτήσεις των Παυλόπουλου – Χηνοφώτη και η μη αποδοχή τους σημαίνουν ότι όλη η ευθύνη περνάει προσωπικά στον Καραμανλή. Η κυβέρνηση έχει χρεοκοπήσει. Σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής της: στην οικονομία, στην εργασία, στην παιδεία, στα κοινωνικά και λαϊκά δικαιώματα, και τελικά στο σεβασμό της ίδιας της ανθρώπινης ζωής. Όσο νωρίτερα φύγει αυτή η κυβέρνηση τόσο καλύτερα για το λαό και τη νεολαία.

Οι χιλιάδες νέοι που αψηφούν εδώ και δύο μέρες την κρατική τρομοκρατία δηλώνουν: Η τρομοκρατία δεν μας φοβίζει – μας εξοργίζει. Η καταστολή δεν μας σταματά – στο δρόμο του αγώνα βαδίζουμε ξανά. Στο δρόμο θα σπάσει ο φόβος και ο τρόμος που με τόνους χημικών πάνε να επιβάλουν. Για μια ακόμη φορά: ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.

Η κυβέρνηση έχει κηρύξει ολοκληρωτικό πόλεμο στη νεολαία. Ο παροξυσμός της πιο αντιλαϊκής κυβέρνησης κλιμακώθηκε το τελευταίο διάστημα με την επιχείρηση ολοκληρωτικής διάλυσης πτυχίων και δικαιωμάτων, με την αναγνώριση των κολεγίων, με την παραβίαση του άρθρου 16. Η κλιμάκωση αντικαταστάθηκε από όξυνση της καταστολής, από μια ωμή και σοκαριστική προειδοποίηση σε όλη τη νεολαία, τον θάνατο ενός μαθητή.

Η καταδίκη μας στην κυβερνητική πολιτική είναι ολοκληρωτική, όσο ολοκληρωτικά κυνική και αιματοβαμμένη είναι η ίδια. Καταδικάζουμε την κυβέρνηση που χαρίζει φτώχεια και ακρίβεια στους πολλούς και 28 δις στους τραπεζίτες. Καταδικάζουμε την κυβέρνηση της μίζας, της διαφθοράς και της διαπλοκής. Καταδικάζουμε την κυβέρνησης των ιδιωτικοποιήσεων και των ξεπουλημάτων. Καταδικάζουμε την κυβέρνηση της ανατροπής των εργασιακών δικαιωμάτων. Καταδικάζουμε την κυβέρνηση και τους λαγούς της που ζητάνε μισή δουλειά με μισό μισθό για τους εργαζόμενους. Καταδικάζουμε την κυβέρνηση που κάνει τα πάντα για το μεγάλο κεφάλαιο. Καταδικάζουμε την κυβέρνηση της παραπαιδείας και των κολεγίων. Καταδικάζουμε την κυβέρνηση που απαιτεί από εμάς θυσίες για να κερδοσκοπούν τα αφεντικά της.

Για όλους αυτούς τους λόγους, ο αγώνας ενάντια στην κυβέρνηση του αίματος είναι πολιτικός αγώνας. Είναι αγώνας υπεράσπισης της ζωής μας, των δικαιωμάτων μας, και της ζωής κάθε νέου.

Με καταλήψεις στις σχολές, με αποχές στα σχολεία, με καθημερινές διαδηλώσεις.

Συμμετέχουμε στη Γενική Απεργία και στο Συλλαλητήριο την Τετάρτη 10/12/2008 μετατρέποντάς το σε Λαϊκό Δικαστήριο για την πολιτική της κυβέρνησης.

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ ΔΙΚΤΥΩΝ


Μετα απο εκτακτη συνεδριαση του ΔΣ σημερα στις 9.30 αποφασιστηκε η σχολη να τελεσει υπο καταληψη εως οτου γινει η επομενη Γενικη Συνελευση. Αφορμη σταθηκε η εν ψυχρω πολιτικη δολοφονια απο ειδικο φρουρο του 15χρονου Αλεξανδρου Γρηγοροπουλου στα Εξαρχεια το βραδυ του Σαββατου. Δυστυχως, αυτο δεν αποτελει ενα <<μεμωνομενο>> συμβαν, αλλα μια συνεχεια των κατασταλτικων μηχανισμων τις αστυνομιας τα τελευταια χρονια. Η δολοφονια του Μιχαλη Καλτεζα το '85, η δολοφονια του Τεμπονερα στην Πατρα το '91, οι απειρη καταστολη σε πορειες με αποκορυφωμα την 8Μαρτη, τα πρασινα σταρακια, η <<ζαρντινιερα>>, ο Νιγηριανος στην Καλαμαρια και ποσα αλλα.
Θελωντας να δωσουμε ενα στιγμα οτι το τμημα δεν επιστρεφει στην ομαλοτητα τοσο ευκολα, και ενω οι πολιτικες ευθυνες της κυβερνησης ειναι τεραστιες, μεσα στην ολη εκκρυθμη κατασταση που βρισκεται η χωρα απο προχθες, πηραμε την παραπανω αποφαση.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 20.00(ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ)

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008

Ανακοινωση Αριστερων Σχηματων Μαθητων


16 χρονών νεκρός…

Δε συγχωρούμε!

Να πληρώσει

η κυβέρνηση των δολοφόνων!



Ένας συμμαθητής μας 16 χρονών έπεσε νεκρός από τις σφαίρες της αστυνομίας. Για μια ακόμα φορά οι πολιτικοί και τα κανάλια θα μιλήσουν για λάθος, θα ψάξουν δήθεν τις συνθήκες. Μα δεν ήταν ατύχημα, ήταν μια αναίτια και εν ψυχρώ δολοφονία. Κι αυτοί που όπλισαν το χέρι του δολοφόνου είναι όσοι δίνουν διαταγές στην αστυνομία. Να χτυπάει πορείες, να ρίχνει δακρυγόνα, να βρίζει σε γειτονιές και γήπεδα, να κάνει ελέγχους σε πλατείες με τα όπλα στο χέρι. Είναι τα «μεγάλα κεφάλια» και οι κυβερνήσεις που μας έχουν κηρύξει πόλεμο με όλα τα μέσα. Με στόχο να μας τρομοκρατήσουν και να μας έχουν υποταγμένους. Ποτέ και κανείς από τους αστυνομικούς δεν τιμωρήθηκε για τα «κατορθώματά» του. Γι’ αυτό και συνεχίζουν ανενόχλητοι…να σκοτώνουν. Δίπλα στη βία και το σακάτεμα του μυαλού μας από το καθημερινό τρέξιμο, απ’ ένα σύστημα που μας θέλει ρομποτάκια, έρχονται οι μπάτσοι και η καταστολή. Δε θα τα καταφέρουν, όμως. Θα κάνουμε την οργή μας αγώνα, θα εξεγερθούμε και θα δυναμώσουμε!



κανένας σημερα

στο μάθημα!

Αποχή σε όλα τα σχολεία της χώρας!


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ…

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ στις 4/12


Χαιρετίζουμε τη σημερινή πανελλαδική πορεία του φοιτητικού κινήματος, με τους χιλιάδες διαδηλωτές. Οι 40 καταλήψεις πανελλαδικά, η διάρκεια και αποφασιστικότητα του αγώνα μας και η κλιμάκωσή του δείχνουν ότι η κυβέρνηση θα βρίσκει διαρκώς το φοιτητικό κίνημα μπροστά της, τις συνελεύσεις και τις καταλήψεις μας, τη μάχη για την ανατροπή συνολικά της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης. Για άλλη μία φορά η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι μόνο της όπλο μπροστά στη δυναμική του φοιτητικού κινήματος είναι η καταστολή, η βία και το ξύλο των ΜΑΤ. Η πορεία χτυπήθηκε ανελέητα από τις δυνάμεις καταστολής που προχώρησαν σε δύο συλλήψεις φοιτητών, ενώ προσπάθησαν να διαλύσουν φοιτητικά μπλοκ, χτυπώντας αγωνιστές. Το όργιο καταστολής δείχνει το φόβο της κυβέρνησης μπροστά σε μία νέα αναμέτρηση με το φοιτητικό κίνημα. Θα επιβεβαιώσουμε τους φόβους τους! Το φοιτητικό κίνημα δεν τρομοκρατείται, δεν καταστέλλεται!
Στο φόντο της διεθνούς οικονομικής κρίσης, προετοιμάζεται μία νέα όξυνση της επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας που καλούνται να πληρώσουν την κρίση, να υποστούν τις συνέπειες της. Οι μαζικές απολύσεις, που ήδη έχουν ξεκινήσει, η ανεργία, η αιώνια λιτότητα, η συρρίκνωση των μισθών στα όρια της επιβίωσης, η πλήρης ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας είναι τα μέτρα που προωθεί το κεφάλαιο, οι κυβερνήσεις και η εργοδοσία για την «αντιμετώπιση» της κρίσης που οι ίδιοι δημιούργησαν με ένα νέο κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα. Είναι φανερό ότι αυτή η κρίση με την ένταση και τη διάρκεια που επιδεικνύει δεν είναι αποτέλεσμα μίας δήθεν «ακραίας» διαχείρισης του συστήματος αλλά εδράζεται στην υπέρεκμετάλλευση του κόσμου της εργασίας και στην ασυδοσία της αγοράς. Η κυβέρνηση της ΝΔ με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ σε όλες τις βασικές επιλογές της, και βάσει των κατευθύνσεων της ΕΕ εντείνει την αντιλαϊκή της πολιτική. Χαρίζει 28 δις στις τράπεζες, την ίδια στιγμή που προωθεί έναν ακόμη προϋπολογισμό σκληρής λιτότητας και φορτώνει 7 δις στους φορολογούμενους. Προωθεί τις ιδιωτικοποιήσεις, την αντί – εκπαιδευτική «μεταρρύθμιση», την κατάργηση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και με τις περικοπές στα βαρέα και ανθυγιεινά, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και συνολικά τη χειροτέρευση της ζωής των εργαζομένων και της νεολαίας.
Ωστόσο η κυβέρνηση είναι περικυκλωμένη από τους εργατικούς και νεολαιίστικους αγώνες, από την κοινωνική αγανάκτηση που όλο και διογκώνεται. Από τους αγώνες στην υγεία και τις μαθητικές καταλήψεις, μέχρι τις κινητοποιήσεις των λιμενεργατών, τις στάσεις εργασίας και τις απεργίες σε διάφορους κλάδους, ο κλοιός των αγωνιζόμενων στενεύει για την κυβέρνηση. Η ανυποχώρητη πάλη μέχρι τη νίκη και την ανατροπή είναι και η απάντηση του φοιτητικού κινήματος κόντρα σε κάθε προσπάθεια καταστολής, ποινικοποίησης και συκοφάντησης των αγώνων μας. Το φοιτητικό κίνημα με παρακαταθήκη τη μεγάλη του νίκη στην αναθεώρηση του συντάγματος, έρχεται ξανά με συνελεύσεις – καταλήψεις και διαδηλώσεις. Η μάχη για τα δικαιώματα μας είναι μονόδρομος για να μην πληρώσουμε την κρίση του κεφαλαίου, για να ματαιωθεί η εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και η πολιτική στην εργασία.
Στην εκπαίδευση, η κυβέρνηση προωθεί την ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας 36/05 για την επαγγελματική ισοτίμηση των κολεγίων με τα ΑΕΙ – ΤΕΙ. Ο νόμος για τα κολέγια που ψηφίστηκε το καλοκαίρι και αναγνωρίζει την ιδιωτική εκπαίδευση ήταν το πρώτο βήμα. Ακολούθησε η απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου στις 23/10 που αξιοποιείται από την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ, στην προώθηση της επαγγελματικής εξίσωσης – κατεδάφισης των εργασιακών δικαιωμάτων. Ταυτόχρονα η απόφαση αφαιρεί από την κυβέρνηση οποιαδήποτε δικαιοδοσία «έλεγχου» των κολεγίων ή επιβολής αντισταθμιστικών μέτρων όπως ευαγγελιζόταν ο υπ. Παιδείας για να αποκρύψει την ουσία της πολιτικής τους. Η εναρμόνιση της ελληνικής εκπαίδευσης με τη Μπολόνια και τον Κοινό Ευρωπαϊκό Χώρο Ανώτατης Εκπαίδευσης, που προωθείται από την ΕΕ και την κυβέρνηση, στοχεύει στο σπάσιμο των σπουδών σε δύο κύκλους, στην ολοένα μεγαλύτερη κατάτμηση των γνωστικών αντικειμένων που οδηγεί σε ένα φαύλο κύκλο ειδικεύσεων-επανακαταρτίσεων, στις συνεχείς πιστοποιήσεις, στην επιχειρηματική λειτουργία των ιδρυμάτων. Η κοινοτική οδηγία και η εξίσωση προς τα κάτω με τα κολέγια θα λειτουργήσει σαν πολιορκητικός κλοιός για την εφαρμογή όλης της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης και των κατευθύνσεων της ΕΕ.
Συγκεκριμένα η κοινοτική οδηγία 36/05 και ο νόμος για τα κολέγια θα φέρουν:
Την κατάργηση των επαγγελματικών και εργασιακών δικαιωμάτων, μέσω της πλήρους απαξίωσης των πτυχίων και της εξίσωσης προς τα κάτω των δημόσιων πανεπιστημίων και ΤΕΙ με τα κολέγια. Η διάλυση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μετατρέπει τα πτυχία σε ατομικούς φακέλους δεξιοτήτων, δημιουργεί απόφοιτους μίας χρήσης, αναλώσιμους, πειθαρχημένους και χωρίς απαιτήσεις.
Τη δημιουργία πυλώνα ιδιωτικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που θα λειτουργεί σα μοχλός πίεσης προς το δημόσιο πανεπιστήμιο. Τα ιδιωτικά κολλέγια θα σαρώσουν τη δημόσια εκπαίδευση αναγκάζοντας σε διάσπαση των ενιαίων σπουδών σε κύκλους, σε πτυχία που δεν κατοχυρώνουν δικαιώματα στην εργασία, στον προσανατολισμό στην κατάρτιση και τις δεξιότητες, σε ιδιωτικοοικονομικά και ανταποδοτικά κριτήρια λειτουργίας, σε εντατικούς ρυθμούς και στην πειθάρχηση των φοιτητών. Αυτό θα εξασφαλιστεί κυρίως μέσω της ενιαίας αξιολόγησης των ιδρυμάτων και την παράλληλη λειτουργία δημοσίου και ιδιωτικού.
Το χτύπημα της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης και την όξυνση των ταξικών φραγμών. Η βάση του 10 δημιουργεί εκ των πραγμάτων υποψήφιους ‘πελάτες’ για τα κολλέγια και τα κέντρα κατάρτισης, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι στο νέο νόμο για τα μεταπτυχιακά στα οποία μεταφέρονται επαγγελματικά δικαιώματα προβλέπονται δίδακτρα.
Βασικό μέτωπο της επίθεσης της κυβέρνησης είναι η εφαρμογή του αντιδραστικού νόμου-πλαίσιο. Ενός νόμου που έχει καταδικαστεί από το φοιτητικό κίνημα και συνολικά από τον κόσμο της εκπαίδευσης. Αποτέλεσμα της προσπάθειας εφαρμογής του είναι ότι σε πολλές σχολές δεν έχουν ακόμα δοθεί βιβλία, ενώ οι λίστες συγγραμμάτων οδηγούν στην περικοπή των δωρεάν βιβλίων, στην ασάφεια της ύλης και την εξατομίκευση των σπουδών. Η ανακοίνωση του πρότυπου εσωτερικού κανονισμού σε ΦΕΚ εκβιάζει τα ιδρύματα για την εφαρμογή του νέου νόμου –πλαίσιο και αποτελεί αιτία πολέμου για το φοιτητικό κίνημα. Ο πρότυπος εσωτερικός κανονισμός προβλέπει πειθαρχικές ποινές για τους φοιτητές που συμμετέχουν σε συνελεύσεις και καταλήψεις με στόχο την ποινικοποίηση και τρομοκράτηση των αγώνων και την καταστολή του κινήματος. Επιβάλλει την αξιολόγηση και τις πιστωτικές μονάδες, τον ατομικό φάκελο προσόντων, την ιδιωτικοοικονομική λειτουργία των σχολών και τον manager, τις διαγραφές, τα φοιτητικά δάνεια και τις ανταποδοτικές υποτροφίες στη θέση της φοιτητικής μέριμνας.
Όλα τα παραπάνω προωθούνται με την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση που στόχο έχει τη διαμόρφωση ενός νέου μοντέλου εργαζομένου, ευέλικτου, ελαστικού, πειθαρχημένου, φτηνού και χωρίς δικαιώματα. Υπηρετώντας αυτούς τους σκοπούς φέρνει:
• Την απαξίωση των πτυχίων, την αποσύνδεση πτυχίων – επαγγελματικών και εργασιακών δικαιωμάτων και την συνολική αλλαγή στον χαρακτήρα των προπτυχιακών σπουδών.
• Την εντατικοποίηση των φοιτητών και την πειθάρχηση του φοιτητικού κινήματος, την αντιδραστικοποίηση του πλαισίου λειτουργίας των σχολών.
• Την εισαγωγή της ανταποδοτικής και επιχειρηματικής λειτουργίας

ΣΥΓΚΡΟΥΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΤΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΕ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ!
Με φοιτητικό κίνημα ανατροπής, για τη ματαίωση των νόμων και των οδηγιών της ΕΕ και συνολικά της εκπαιδευτικής αντί – «μεταρρύθμισης». Με συνελεύσεις – καταλήψεις και διαδηλώσεις, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, για την απόκρουση της επίθεσης και τη μαχητική διεκδίκηση των σύγχρονων δικαιωμάτων μας.
Καλούμε σε κοινό αγώνα και συντονισμό όλους τους αγωνιζόμενους κλάδους, κάθε μαχόμενο κομμάτι της κοινωνίας, όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, τα εργατικά σωματεία. Με κοινό μέτωπο νεολαίας και εργαζομένων για την ανατροπή της αντεργατικής επίθεσης. Για να πληρώσει το κεφάλαιο την κρίση του, να απαγορευτούν οι απολύσεις, για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, για να ακυρωθεί ο προϋπολογισμός της φτώχειας, η εισοδηματική πολιτική και οι ιδιωτικοποιήσεις, για σταθερή μόνιμη δουλειά και κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Με κίνημα νεολαίας, για να μη γίνουμε η γενιά των 700 και 400 ευρώ και της υποταγής, αλλά η γενιάς της ανυπακοής και της ανατροπής!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
• Καμία ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας 36/05 της ΕΕ και του νόμου για τα ΚΕΣ. Απεμπλοκή της χώρας από την Μπολόνια, τον Κ.Ε.Χ.Α.Ε. και όλες τις συμφωνίες της ΕΕ για την εκπαίδευση.
• ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ-ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗΣ, ΤΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
• Απόσυρση - Καμία εφαρμογή του πρότυπου εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας και των 4ετών αναπτυξιακών προγραμμάτων. Απαιτούμε να δοθούν άμεσα και δωρεάν όλα τα βιβλία και να αποσυρθούν οι λίστες συγγραμμάτων.
• Να κλείσουν τα κολέγια, Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών, και όλα τα κέντρα κατάρτισης. Κατάργηση της βάσης του 10.
• Μία σχολή και ένα ενιαίο πτυχίο ανά γνωστικό αντικείμενο με όλα τα εργασιακά και επαγγελματικά δικαιώματα κατοχυρωμένα σε αυτό. Καμία πιστοποίηση έξω από το πτυχίο. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους χωρίς ταξικούς, εξεταστικούς και οικονομικούς φραγμούς.
• Όχι στην κατάργηση του ασύλου, διεύρυνση του σε χώρους δουλειάς και σχολεία
• Καμία αξιολόγηση σχολών και πτυχίων, απόσυρση του νόμου για την αξιολόγηση. Όχι στις πιστωτικές μονάδες και τον ατομικό φάκελο προσόντων. Απόσυρση του νόμου για τη διά βίου κατάρτιση – ανασφάλεια.
• Απόσυρση του νόμου για τα μεταπτυχιακά που κατοχυρώνει τους κύκλους σπουδών και τα δίδακτρα. Απόσυρση του νόμου για την έρευνα, που υποτάσσει όλη την ερευνητική λειτουργία στους κανόνες της αγοράς.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους φοιτητικούς συλλόγους με αποφάσεις γενικών συνελεύσεων και καταλήψεις να συμμετέχουν στην πανεργατική απεργία στις 10 Δεκέμβρη και σε κλιμάκωση του αγώνα με συνελεύσεις – καταλήψεις και διαδηλώσεις το επόμενο διάστημα.
• Σε λειτουργία ενιαίου και ανοιχτού Συντονιστικού των Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων στους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους.
• Σε συγκρότηση διαδικασιών του Πανεκπαιδευτικού Μετώπου
• Σε κοινή δράση και συντονισμό με κάθε πρωτοβάθμιο σωματείο, συνδικάτο και ομοσπονδία και εργατικό κέντρο στην κατεύθυνση συγκρότησης κοινού μετώπου νεολαίας και εργαζομένων. Εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, συνοικίες, σχολεία για ενημέρωση και κάλεσμα σε κοινή πάλη των εργαζόμενων και του λαού
Create your own banner at mybannermaker.com!
Καντε copy τον html κωδικα γιανα μεταφερετε το banner!